Beter Nederlands

U kunt bij mij terecht om uw teksten te laten corrigeren of te laten herschrijven tot een helder en prettig leesbaar geheel. Heeft u een prima idee, maar niet de tijd om er zelf een goed verhaal van te maken? Als ervaren journalist en onderzoeker kan ik ook alle schrijfwerk voor u doen.

Is Nederlands niet uw moedertaal? Dan zijn mijn privécursussen Schrijven voor nieuwe Nederlanders, Nederlandse conversatie of Nederlands voor Duitsers misschien iets voor u. Ook geef ik losse privélessen NT2, helemaal op maat.

Wilt u als organisatie leren hoe u uw zakelijke teksten duidelijker, prettiger leesbaar en dus effectiever kunt maken? Dan kan ik voor u bijvoorbeeld de cursus Zakelijk Nederlands schrijven verzorgen. In een viertal bijeenkomsten gaan uw medewerkers aan de slag met de structuur van hun teksten en leren ze in hun mails of teksten voor uw website rekening te houden met hun lezers. En omdat uw klanten zich flink kunnen ergeren aan taalfouten, fris ik natuurlijk ook hun kennis van de Nederlandse grammatica en spelling (d’s en t’s) flink op. Een belangrijk onderdeel van de cursus zijn de tussentijdse schrijfopdrachten, waarop elke deelnemer persoonlijk schriftelijke feedback krijgt.

Is deze cursus iets voor u of een aantal van uw medewerkers? Klik dan hier voor meer informatie. Heeft u andere wensen om uw zakelijke schrijfvaardigheid te verbeteren? Neem dan contact met mij op voor een aanbod op maat. Ik zet mijn ervaring als docent bedrijfscommunicatie aan de HEAO-Arnhem graag in voor een (stoom)cursus, een workshop of privélessen.