Voor nieuwe Nederlanders (NT2)

Hill, Babel BarU woont al een tijdje in Nederland en u spreekt behoorlijk goed Nederlands. Maar u wilt meer. Omdat u voor uw werk of studie veel moet mailen en verslagen of notulen wilt kunnen maken. Of omdat u uw woordenschat flink wilt uitbreiden en u beter mee wilt kunnen praten over de actualiteit. Ik daag u uit met pittige opdrachten, waarin u volop de kans krijgt om fouten te maken. Die u, met mijn uitleg en tips erbij, leert te verbeteren.

Privéles

Wilt u privéles, bijvoorbeeld in mijn praktijkruimte in Velp, bij Arnhem? Helemaal op uw eigen niveau? Op een tijdstip dat u het beste uitkomt? Met lesmateriaal dat past bij uw doelen, agenda en interesses? Neem dan contact met mij op. Als u mij uw telefoonnummer mailt, bel ik u gauw voor een eerste kennismaking.

Cursus Nederlands schrijven voor nieuwe Nederlanders

Zo kunt u een Cursus Schrijven voor nieuwe Nederlanders bij mij volgen. In bijvoorbeeld 12 (twee)wekelijkse lessen schrijft u e-mails, brieven, notulen of verslagen, net wat u nodig heeft. Ook oefent u veel met lastige dingen als spelling, de volgorde van woorden, werkwoorden en dat vreselijke woordje ‘er’.

Cursus Nederlands conversatie

Of wilt u vooral uw spreekvaardigheid verbeteren en gemakkelijker uw mening leren geven over actuele onderwerpen? Durven te vertellen over de dingen die u bezighouden en opvallen? Dan is mijn Conversatiecursus Nederlands misschien iets voor u. In bijvoorbeeld 12 (twee)wekelijkse lessen werken we aan uw uitspraak, uw vocabulaire en uw zinsbouw. Dat kan ook via Skype.

Nederlands voor Duitsers

Is Duits uw moedertaal? Dan bent u bij mij aan het juiste adres. Dankzij een stipendium van de Deutsche Akademische Austauschdienst (DAAD) heb ik indertijd in Bremen gestudeerd en goed Duits leren spreken. En oog gekregen voor de vaak kleine, maar soms gemene verschillen tussen de twee talen. Die kennis en ervaring deel ik graag met u.

Andere moedertalen

Daarnaast spreek ik uiteraard goed Engels, behoorlijk Frans, een mondje Spaans en ook een woordje Arabisch. Vandaar mijn motto ‘Goed gek op taal’.

Groepslessen via de Volksuniversiteit Arnhem

Voor als u toch liever les in een grotere groep wilt hebben, kijkt u dan eens op de site van de Volksuniversiteit Arnhem. Daar starten in september en januari goede cursussen Nederlands voor anderstaligen, op verschillende niveaus.

Geen les, wel tips?

De of het? Wel of geen ‘er’? Zoeken naar of zoeken voor? Wat is een goed woordenboek? Hoe spel je dat? Klik hier voor mijn NT2-tips voor apps, sites en boeken.