De beste reliboeken van 2020

De drie interessantste reliboeken die ik in 2020 voor Trouw las:


Kaft LeeOp 1: Samuel Lee, Verlangen naar een nieuw christendom. KokBoekencentrum

Het aanstekelijkste reliboek van 2020 was van de Theoloog des Vaderlands, de beminnelijke Samuel Lee. Immigrant, wereldburger en prediker van een Engelstalige pinkstergemeente in Amsterdam Zuid-Oost. Zijn boodschap: wonderen en openbaringen zijn prachtig, maar medemenselijkheid en sociale gerechtigheid gaan een christen bovenal. Ja, ook voor vrouwen en LHBT’ers.

Lees hier mijn recensie van dit boek, van 3 juni 2020


Kaft OerOp 2: Corien Oranje e.a., Oer. Het grote verhaal van nul tot nu. Ark Media

Natuurlijk kun je je afvragen of het wel wetenschappelijk verantwoord of geloofswaardig is om het scheppingsverhaal en de evolutietheorie aan elkaar te knopen. Maar binnen de grenzen van de orthodoxe protestantse heilsleer knalde Corien Oranje er met ‘Oer’ verrukkelijk creatief in, als ze een proton als ooggetuige de 14 miljard oude geschiedenis van het heelal laat vertellen.

Lees hier mijn recensie van dit boek, van 20 mei 2020


Kaft HanneloreOp 3: Frank Krake, Hannelore. Het meisje uit de sekte. Achtbaan

Dat het in de naam van de Heer ook nog altijd huiveringwekkend mis kan gaan, blijkt uit het levensverhaal van Hannelore, wier ouders in de ban raken van ‘profeet’ Sipke Vrieswijk. Zie als kind maar eens evenwichtig op te groeien onder de terreur van zo’n sekteleider. Toch weet ze eruit te stappen. Jonge vrouw om veel respect voor te hebben.

Lees hier mijn bespreking van dit boek, samen met Renske Doorenspleets ‘Apostelkind’.


EEN GEREDIGEERDE VERSIE VAN DEZE TOP 3 VERSCHEEN OP 19 DECEMBER 2020 IN

logo Trouw